Hogyan készülj a vizsgára?

Hallottad a Tücsök és Hangya történetét? Biztosan emlékeztek még erre a mesére gyermekkorotokból. Mi köze van ennek a számvitel tanuláshoz?

Lehetséges, hogy már te is készülsz a márciusi számvitel vizsgára, vagy a számvitel ZH-ra, de hogyan érdemes tanulni? Hogyan érdemes felkészülni?
Ha a tücsök esetéből indulunk ki, akkor amíg nem szorít bennünket a határidő addig nem igazán foglalkozunk semmivel, nem foglalkozunk azzal, hogy majd hogyan készülünk fel a vizsgára, csak egyszerűen élvezzük az életet. Aztán ha közeleg a vizsga napja akkor kétségbe esünk, és kapkodunk, és azt se tudjuk, hogy kitől kérjünk segítséget, és mit is vigyünk magunkkal a vizsgára,és a hangyát is megkeressük, hogy ő vajon mit is csinál. A vizsgán pedig teljesen kétségbe esünk, hiszen nem tudtunk felkészülni.

A Hangya pedig ez idő alatt mit csinált?

Minden nap foglalkozott egy kicsit a számvitellel, megoldott1-1 példát, átismételte ami nem volt világos a számára, és kérdezett. Minden nap tett azért, hogy sikeres vizsgát tegyen, és elkerülte a vizsga miatti stresszt, és sikeresen vette az akadályokat.

Milyen jó lenne, ha te is inkább a Hangyára hasonlítanál, és nem a Tücsökre?
Mi köze van ennek a számvitelhez?

TIPPEK:

1. Tervezd meg, hogy milyen ütemben, fogsz felkészülni a vizsgára, vagy akár a ZH-ra, nézd meg mennyi idő áll rendelkezésedre a felkészülésre

2. Ismételd át az anyag elméleti részét, minden nap csak egy témakört, és oldj meg egy ezzel kapcsolatos feladatot

3. Ha az alapokat átismételted, készülj célzottan a vizsgára, minden nap oldj meg egy a vizsgán is lehetséges feladatot, gyakorold egyik nap a mérleg összeállítását, másik nap  az eredménykimutatást, következő nap az osztalék megállapítását, majd az egyéb RLK meghatározását stb.

4. Oldj meg egy komplett vizsgapéldát, mérd le az időt, hogy vajon beleférsz-e az 5 órás időintervallumba

5. Vond le a következtetéseket, és ismételd át a hiányosságodat!

Ne feledd, minden csak a tervezésen és a jó időbeosztáson múlik.

Egy sikeres vizsgáért vagy ZH -ért, megéri pl.: napi egy órát befektetni nem?

Inkább legyél szorgalmas Hangya, mint stresszes Tücsök!

 

Kezdd a tanulást Itt:>>>

No Comments.

Leave a Reply

(required)

(required)