Eredménykimutatás forgalmi költség eljárással

Az üzemi ( üzleti) tevékenységre vonatkozó eredménymegállapítás két módjának lehet “A” és “B” változata. Ennek megfelelően négyféle eredménykimutatás készíthető. Ebben a bejegyzésben a forgalmi típusú eredménykimutatás “A” változatát mutatom be nektek.Mi az összefüggés az összköltség és a forgalmi költség eljárás módszere között?

Az eredmény megállapítás két módszere közötti eltérés csak az üzemi, üzleti eredmény meghatározásában van, a számítás végeredménye azonos összeget ad.

A forgalmi költség eljárás az értékesítésből származó bevételeket, az értékesítéssel összefüggésben felmerült-közvetlen és közvetett-költségekkel állítja szembe, az összköltség eljárásnál pedig az üzleti évben felmerült összes költség áll szemben az ugyanezen időszakra vonatkozó hozamokkal és az aktivált saját teljesítmények értékével. Az aktivált saját teljesítmények két elemből a STKÁV-nak értékéből és az SEEAÉ-ből tevődik össze, ezek összege adja meg a kapcsolatot a két eredmény kimutatás mód között.

Az összefüggés kulcsa tehát az aktivált saját teljesítmények értéke.

Ez az eredmény összetevő , csak az összköltség eljárású eredménykimutatás sémájában jelenik meg,, úgy , hogy a SEEAÉ minden esetben a hozamok között, mint eredmény növelő tétel a termelési költségek között megjelennek, majd az aktiválás során kiemelésre kerülnek.

Tehát, az értékesítés költségeit ezen SEEAÉ-vel minden esetben növelni szükséges, ahhoz hogy a tárgy időszakban felmerült költségek megállapíthatóak legyenek.

Eredménykimutatás forgalmi költség eljárással

Azért, hogy össze tudd hasonlítani, íme az összköltség típusú eredménykimutatás is.

Eredménykimutatás összköltség eljárással

Még van idő felkészülni!
Tanulj velem addig is!

1. 1 hónapos e-mail tanfolyam
2. Immateriális javak kontírozása e-book
3. Tanulmány, az osztalékfizetési korlátról

No Comments.

Leave a Reply

(required)

(required)